ПАП: Полша трябва да продължи в ЕС като суверенна държава, заяви председателят на предишната управляваща партия

ПАП: Полша трябва да продължи в ЕС като суверенна държава, заяви председателят на предишната управляваща партия

3 май 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


ПАП: Полша трябва да продължи в ЕС като суверенна държава, заяви председателят на предишната управляваща партия

Председателят на предишната управляваща партия в Полша „Право и справедливост“ (ПиС) Ярослав Качински заяви днес, че целта за предстоящите избори за Европейски парламент е Полша да остане суверенна и независима държава, предаде полската новинарска агенция ПАП.

„Нека запомним, че тези избори, които ни очакват, ще се проведат и за Полша, така че да остане съществуваща държава, суверенна и независима страна“, заяви Ярослав Качински в южния полски град Келце.

Качински направи изявлението по време на партийно събрание, по време на което ПиС представи кандидатите си за европейски депутати. Сред тях личат имената на бившия премиер Беата Шидло, бившия премиер и настоящ евродепутат от ПиС Йоахим Брудзински, настоящия евродепутат от ПиС и бивш вътрешен министър Мариуш Камински, бившия депутат Мачей Воншик, както и на Даниел Обайтек, бивш директор на „Орлен“ – най-голямата полска държавна компания за горива.

Според Качински европейските избори се водят, за да бъдат поляците свободни. „Така че нищо да не ни се налага, така че да се спазват законите, така че конституцията да не е  фантастика, така че другите закони и регулации да не бъдат фантастика, както днес“, заяви той.

„Полша трябва да бъде страна членка на ЕС, защото днес това е необходимо, но Полша трябва да бъде членка на ЕС като силна страна, която се развива правилно и която настига Запада“, допълни лидерът на „Право и справедливост“.

„Може да настигнем Запада“, заяви Качински, допълвайки, че това може да се случи за първи път в историята. „Можем да постигнем този огромен исторически успех“, подчерта той.

Предстоящите избори за Европейски парламент ще бъдат произведени между 6 и 9 юни. Поляците ще гласуват на 9 юни, като ще изберат 53 евродепутати.

(Тази новина се разпространява по споразумение между БТА и ПАП)

#председателят #предишната #управляваща #партия #полша #право #справедливост #пис #ярослав #качински

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете