Организаторите на „Грийн рок фест“ избраха първите участници в 16-ото издание на фестивала в Русе

Организаторите на „Грийн рок фест“ избраха първите участници в 16-ото издание на фестивала в Русе

преди 4 дни · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


Организаторите на „Грийн рок фест“ избраха първите участници в 16-ото издание на фестивала в Русе

Организаторите на „Грийн рок фест“ избраха първите участници в тазгодишното издание на фестивала в Русе. Това съобщи за БТА Мария Атанасова, управител на едноименното сдружение, което организира традиционната музикална проява в крайдунавския град.

„Взехме решение да дадем шанс на едни от най-младите кандидати за тази инициатива – групите DnD от Шумен, в която има брат и сестра, и DetMag от Пловдив - с трима бащи и трима сина. Тъй като предвидливо оставихме още 2 свободни слота за тазгодишното издание, ще поканим и Strykers от Плевен, в която има двама братя, и Дилема от Русе, в състава на която са баща и син и съпруг и съпруга. Останалите групи ще бъдат добре дошли в следващи издания на фестивала“, съобщи Атанасова. 

БТА припомня, че в 16-ото издание на форума на 7 и 8 септември тази година основен акцент ще бъде семейството. Подадени са 12 заявки от рок групи от цялата страна, в които има поне двама членове на семейство.

Очаква се официалната програма на форума да бъде готова през август.

Атанасова припомни, че идеята на фестивала е да даде шанс на групите в началото на кариерата им да изпълняват своята музика на една сцена с местни и световноизвестни звезди, както и да се грижат за природното наследство.

Сред специалните му гости са били известни музиканти и групи като Джо Лин Търнър, Джон Лоутън, „Назарет“, Тим „Рипър“ Оуенс, Рони Ромеро, Миленко Матиевич, „Бонфайър“, „Тангра“, Б.Т.Р., „Фондацията“, Васко Кръпката, Милена Славова, „Кикимора“, „Фактор“, „Обратен ефект“, Валди Тотев и др.

#организаторите #грийн #рок #фест #избраха #първите #участници #тазгодишното #издание #фестивала

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете