Обявиха програмата за първото издание на комедийния театрален фестивал „Тодор Колев“, който ще се проведе в Шумен от 25 до 30 юни

Обявиха програмата за първото издание на комедийния театрален фестивал „Тодор Колев“, който ще се проведе в Шумен от 25 до 30 юни

14 юни 2024 г. · 6 мин. четене · Споделяне във Facebook


Обявиха програмата за първото издание на комедийния театрален фестивал „Тодор Колев“, който ще се проведе в Шумен от 25 до 30 юни

Обявена е програмата за първото издание на комедийния театрален фестивал „Тодор Колев“, който ще се проведе в Шумен от 25 до 30 юни. В първия ден на форума ще се играе спектакълът „Да, господин премиер“, продукция на Аркадия Фюжън Арт, с режисьор Борис Панкин, съобщиха от Драматично-кукления театър (ДКТ) "Васил Друмев.

На 26 юни ще се играят два спектакъла „Банкови кризи и наказания“ и „Мартин, Данчо и майка им“. „Банкови кризи и наказания“ е продукция на Държавен куклен театър Стара Загора с режисьор Теди Москов. „Мартин, Данчо и майка им“ е продукция на Драматичен театър „Н. О. Масалитинов“ – Пловдив, а режисьор е Камен Донев. На 27 юни в програмата на фестивала са включени "Дабъ дешил ине“ на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ с режисьор Теди Москов и „ДИКАНКА“ - продукция на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, с режисьори Ева Данаилова и Мартин Киселов.

На 28 юни в рамките на фестивала ще се играе спектакълът „Недовършена пиеса за механичен нож“, продукция на Yalta Art Room, с режисьор Ованес Торосян. На 29 юни в програмата на фестивала е включен спектакълът „Първият дневник“, продукция на City Mark Art Center.

В последния ден на фестивала 30 юни ще се представят спектакълът „Седемте стола“, продукция на Драматичен театър Ловеч, с режисьор Дамян Тенев и театрален джемсешън „За ЧУДОиМИР“ - продукция на Нов български университет, с режисьор Ася Иванова. Председател на журито на фестивала е дъщерята на Тодор Колев - актрисата Албена Колева, а останалите членове на фестивалната комисия са директорът на ДКТ „Васил Друмев“ - Илия Виделинов и драматургът Десислава Василева. Билетите за фестивала вече са в продажба на касата на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ и онлайн.

Форумът има за цел да насърчи създаването и представянето на висококачествени комедийни спектакли от българските театрали, студенти от специализирани висши учебни заведения, както и любителски трупи и непрофесионални артисти, съобщиха от Драматично-куклен театър "Васил Друмев. В чест на великия български актьор Тодор Колев фестивалът ще се стреми да поддържа висок стандарт на представените произведения, като се фокусира върху комедията във всичките ѝ форми и жанрове, съобщават от театъра в Шумен. Фестивалът е разделен на две основни категории - за професионални и непрофесионални спектакли. В първата категория ще се включат комедийни постановки от държавни, общински и частни театрални институции. В категорията за непрофесионални спектакли ще бъдат включени комедийни постановки от театрални висши учебни заведения и любителски театрални трупи. Тази категория ще даде възможност на младите и аматьорски таланти да се изявят пред широката публика, допълват от ДКТ "Васил Друмев". 

#обявена #програмата #първото #издание #комедийния #театрален #фестивал #тодор #колев #проведе

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете