Нидерландия повече няма да позволява международни осиновявания

Нидерландия повече няма да позволява международни осиновявания

22 май 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Нидерландия повече няма да позволява международни осиновявания

Нидерландия няма да позволява повече на гражданите си да осиновяват деца в чужбина, съобщи министърът по въпросите на правната защита Франк Вервинд, цитиран от Ройтерс. 

Той добави, че засега междудържавните процедури в заварено положение ще продължат.

През последния половин век нидерландски родители са осиновили около 40 000 деца от 80 страни. През последните години използването на тази практика намаля: за 2019 г. зад граница са осиновени едва 145 деца, а за пандемичната 2020 г. този брой спада на 70, сочат най-новите данни на независимия Институт за изследване на проблемите на нидерландската младеж.

Между февруари 2021 г. и ноември 2022 г. нидерландското правителство беше въвело почти двегодишна временна забрана за междудържавни осиновявания.

Нидерландската политика в областта на осиновителните процедури беше подложена на щателна проверка заради все по-големия брой пълнолетни граждани, осиновени като деца, които започнаха да проучват потеклото си и често пъти откриваха, че актовете им за раждане или са загубени, или са били подправяни, или че осиновяването им е станало по незаконен начин.

 

#нидерландия #позволява #гражданите #осиновяват #деца #чужбина #съобщи #министърът #въпросите #правната

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете