Абсолвенти от Йейлския университет организираха пропалестинско протест

Абсолвенти от Йейлския университет организираха пропалестинско протест

21 май 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Абсолвенти от Йейлския университет организираха пропалестинско протест

Десетки завършващи студенти организираха протест в Йейлския университет в знак на протест срещу израелската война в Газа, финансовите връзки на Йейл с производителите на оръжие и реакцията на университета на пропалестинските демонстрации в кампусите 

Протестът започна, когато президентът на Йейл Питър Саловей започна да обявява традиционното представяне  колеж по колеж на територията на стария кампус на Йейл, изпълнен с хиляди завършващи с шапки и тоги.

Най-малко 150 студенти, които седяха близо до предната част на аудиторията, се изправиха заедно, обърнаха гръб на сцената и напуснаха церемонията.

Много от протестиращите носеха малки знамена с лозунги като "Книги, а не бомби" и "Откажете се от войната". Някои носеха червени латексови ръкавици, символизиращи окървавени ръце. Други надписи гласяха: "Откажете се от обвиненията" и "Защитете свободата на словото" във връзка с 45-те души, арестувани при полицейските репресии миналия месец при демонстрации в и около кампуса в Ню Хейвън, Кънектикът.

Излизането предизвика окуражаващи възгласи  от състудентите, но иначе протестът беше мирен.

От трибуната не беше споменато нищо за него.

#десетки #завършващи #студенти #организираха #протест #йейлския #университет #знак #срещу #израелската

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете