Защитникът на Франция Люка Ернандес е скъсал връзка на лявото коляно, пропуска Евро 2024

Защитникът на Франция Люка Ернандес е скъсал връзка на лявото коляно, пропуска Евро 2024

2 май 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Защитникът на Франция Люка Ернандес е скъсал връзка на лявото коляно, пропуска Евро 2024

Защитникът Люка Ернандес пропуска остатъка от сезона, но също така и Европейското първенство по футбол това лято в Германия, тъй като е скъсал кръстни връзки на лявото коляно, съобщи Радио Монте Карло.

Люка Ернандес "страда от разкъсване на предната кръстна връзка на лявото коляно и така френският защитник ще пропусне Евро 2004 отбора на Франция", уточняват от медията, позовавайки се на човек от клуба. Травмата е станала снощи по време на първия полуфинален мач от Шампионската лига между Борусия Дортмунд и ПСЖ (1:0).

28-годишният френски защитник ще бъде опериран в следващите дни, но вече е аут за края на сезона и от плановете на селекционера на "петлите" Дидие Дешан.

Следователно треньорът на парижани Луис Енрике ще трябва да намери решение за реванша в Мадрид следващия вторник на „Парк де Пренс“. Финалът ще се играе на 1 юни и следователно Ернандес няма да може да бъде възстановен. Бранителят ще пропусне и финала на Купата на Франция срещу Олимпик Лион.

Ернандес се контузи и по време на Мондиал 2022 в Катар, като пак става въпрос за травма в коляното. Първи реагира един от съотборниците му в националния отбор Килиан Мбапе, който му отговори в социалните мрежи: "Никога няма да бъдеш сам, войнико мой! Пожелаваме ти най-голямата сила да ти помага, братко! Трудно изпитание, но ти ще се справиш", пише Мбапе.

#защитникът #люка #ернандес #пропуска #остатъка #сезона #така #европейското #първенство #футбол

Още новини

Още новини от Спорт, които може да четете