Великденски базар със занаятчийски произведения е подреден в Троян

Великденски базар със занаятчийски произведения е подреден в Троян

1 май 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Великденски базар със занаятчийски произведения е подреден в Троян

Великденски базар със занаятчийски и ръчно изработени произведения е подреден на централния площад в Троян, съобщи за БТА Пламена Найденова, главен експерт „Търговия и туризъм“ към администрацията и отговорник за провеждането на събитието.

Базарът се прави по настояване на местните занаятчии заради многото почивни дни и очаквания поток от туристи. Задължително условие за участие е търговците да имат валидно майсторско свидетелство или диплома, удостоверяваща квалификация в съответната област, разказа тя.

Посетителите могат да закупят ръчни плетива, играчки, разнообразие от тематични великденски украси и декорации, керамика, ръчно изработени свещи и сапуни.

„Дори когато изпълнявам готов модел, винаги давам нещо от себе си, при изработката на детски играчки, за да стане по красиво и интересно за детето“, каза за БТА Величка Стоянова, майстор на художествени плетива и детски играчки. Тя разказа, че много майки напоследък ѝ се доверяват и предпочитат да закупят ръчно изработени играчки от естествени и екологично чисти материали, които не предизвикват алергични реакции.

Базарът ще продължи до 6 май включително.

#великденски #базар #занаятчийски #ръчно #изработени #произведения #подреден #централния #площад #троян

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете