В САЩ изпратиха Емилия Димитрова с огромно признание

В САЩ изпратиха Емилия Димитрова с огромно признание

16 май 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


В САЩ изпратиха Емилия Димитрова с огромно признание

Дългогодишната националка по волейбол Емилия Димитрова бе обявена за "Най-добър състезател на позицията диагонал" в американската Професионална лига, съобщиха от Българска федерация волейбол. Вчера 32-годишната волейболистка обяви, че слага край на състезателната си кариера. В последния си сезон тя носи екипа на американския Гранд Репидс Райс (Мичигън).

Именно в последния мач от редовния сезон на първенството, Димитрова се оттегли с официална церемония. С екипа на тима от Мичигън тя реализира 371 атаки, 252 забивки, 30 блокади, 18 асистенции и 12 аса в 22 мача или 87 гейма.

Емилия Димитрова остава зад гърба си 17-годишна кариера, като е играла в отбори от България, Италия, Турция, Румъния, Япония, Франция и за последно в САЩ. Пътят ѝ започва от родния Славия, след което играе за Левски и Томис (Констанца). Близо четири сезона записва в италианския Конеляно (2011-2015) и един в Савино Дел Бене (Скандичи) - сезон 2015/16. През 2017 г. стана шампион на Япония с НЕК Ред Рокетс, в следващите две години играе за Бурса ББСК и КСМ Търговище. Играе два сезона за турския ПТТ Спор (Анкара) от Лига 1. През сезон 2019/2020 става първенец на България с екипа на Марица (Пловдив). До преди година бе част от италианския ВБК Траспортипезанти (Казалмаджоре), с който завърши на петата позиция в Серия А1 и спечели квота за евротурнирите.

 Тя бе част от женския национален отбор на България до 2021 г., когато участва на Европейското първенство, на което страната ни бе домакин.

#дългогодишната #националка #волейбол #емилия #димитрова #обявена #найдобър #състезател #позицията #диагонал

Още новини

Още новини от Спорт, които може да четете