Увеличава се издръжката за стационарни пациенти в държавните психиатрични болници

Увеличава се издръжката за стационарни пациенти в държавните психиатрични болници

30 април 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Увеличава се издръжката за стационарни пациенти в държавните психиатрични болници

Служебното правителство прие на заседание днес постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2024 г. за увеличаване на издръжката за стационарни пациенти в държавните психиатрични болници, в размер на 2 000 000 лв., съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Необходимите допълнителни средства са за обезпечаване на разходите за дълготрайно пребиваващите пациенти в държавните психиатрични болници и задоволяване на жизнените им потребности.

Предлага се одобрените допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването да се осигурят за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2024 година.

Министерският съвет одобри днес допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2024 г. в размер на 115 896 лв., за сметка на предвидените средства по централния бюджет за 2024 година. Средствата са необходими за възстановяване на извършени разходи от Военномедицинска академия и Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ за нормативно регламентирани дейности и услуги на правоимащи лица по чл. 4, т. 4 от Закона за ветераните от войните на Република България и по чл. 16 от Закона за военноинвалидите и военнопострадалите.

Служебният кабинет одобри още допълнителни разходи за персонал в общ размер 183 579 лв. по бюджета на Комисията за защита от дискриминация за 2024 година. Средствата са за преодоляване на диспропорции във възнагражденията на персонала, включително за увеличаване на възнагражденията на персонала, считано от 1 януари тази година.

#служебното #правителство #прие #заседание #днес #постановление #одобряване #допълнителни #разходи #бюджета

Още новини

Още новини от България, които може да четете