УниБИТ подготвя 45 учители в образователен курс на тема "Социалната промяна"

УниБИТ подготвя 45 учители в образователен курс на тема "Социалната промяна"

1 май 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


УниБИТ подготвя 45 учители в образователен курс на тема "Социалната промяна"

Група от 45 учители от гимназиален курс от средните училища в София се подготвят в обучителния курс „Социалната промяна (средата на ХХ – началото на ХХІ в.)“, организиран от Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ). Те изучават теориите и механизмите на социалното развитие, мястото на субкултурите в българския посткомунистически преход, както и различни методически подходи и техники за използване на субкултурния подход в обучението, съобщиха от екипа на висшето училище.

Лекциите са част от дейностите по научноизследователски проект „Субкултурите като активни субекти на социалната промяна“ с ръководител доц. д-р Александър Каракачанов, финансиран от Фонд „Научни изследвания“ към МОН.

Обучителният курс е ориентиран към подпомагане процеса на обучение и е съобразен с действащите учебни програми по общообразователна и профилирана подготовка. В него участват учители, преподаващи „История и цивилизации“, „Философия“ и „География и икономика“ и „Гражданско образование“. Обучението се осъществява със съдействието на Регионално управление на образованието (РУО) – гр. София.

Първият модул от курса беше присъствен. Вторият модул продължава един месец и се осъществява в електронната платформа „Мудъл“, където с помощта на селектирани материали (презентации, статии, книги, планове на упражнения, работни листове и електронни ресурси) учителите ще развият дигиталните си умения и ще подготвят самостоятелно изпитни задачи. Екипът на проекта ще предостави на отворен достъп новото си едноименно учебно-методическо помагало, публикувано от Академичното издателство „За буквите – О писменехь“ „Социалната промяна (средата на ХХ – нач. на XXI век), разказаха от УниБИТ. /ПВ/

#група #учители #гимназиален #курс #средните #училища #софия #подготвят #обучителния #социалната

Още новини

Още новини от Образование, които може да четете