Ученици от Търговище и Шумен обмениха идеи във форум за активно гражданско поведение

Ученици от Търговище и Шумен обмениха идеи във форум за активно гражданско поведение

1 май 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Ученици от Търговище и Шумен обмениха идеи във форум за активно гражданско поведение

Младшите посланици от Първо Средно училище (СУ) „Св. Седмочисленици“  в Търговище бяха водещото звено в младежки форум за активно гражданско поведение в Шумен. Събитието беше под наслов „Каква Европа искаме” и е организирано от местния център „Европа Директно”, съобщи за БТА старшият посланик и преподавател по български език и литература Анета Милева. 

Учениците са представили свои инициативи, проекти и разработки, свързани с актуални европейски теми и са споделили своите очаквания за бъдещето. 

Домакин на форума е била Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен. Включили са се над 80 младежи от Шумен и Търговище, много от които тази година ще гласуват за пръв път.

Идеята е да се насърчи активното гражданско поведение, да се провокира интереса към европейските ценности и политики, участието в демократичния живот на младите хора в навечерието на Деня на Европа и предстоящите избори за Европейски парламент.

„Включвайки се активно в дискусията, младежите показаха ангажираност и интерес към европейските теми.  Подобни събития са важни както за младите хора, така и за цялото общество, особено месец преди на европейските избори“, каза пред репортер на БТА Милева. 

Както БТА съобщи, преди дни представители на младшите посланици на Европейския парламент от същото училище участваха във форума „Младите хора и Европа: #ИзползвайГласаСи“ в столицата, придружени от директора на учебното заведение Мария Манева. 

#младшите #посланици #първо #средно #училище #седмочисленици #търговище #водещото #звено #младежки

Още новини

Още новини от Образование, които може да четете