Скандалите по време на всяка предизборна кампания изместват политическия дебат, коментира евродепутатът Радан Кънев

Скандалите по време на всяка предизборна кампания изместват политическия дебат, коментира евродепутатът Радан Кънев

30 април 2024 г. · 6 мин. четене · Споделяне във Facebook


Скандалите по време на всяка предизборна кампания изместват политическия дебат, коментира евродепутатът Радан Кънев

Скандалите по време на всяка предизборна кампания изместват политическия дебат. Това каза на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Сливен Радан Кънев, евродепутат от ЕНП/ДБ, помолен да коментира образуваното в Софийската районна прокуратура разследване по отношение на Сдружение "Да запазим Корал", около което бе намесено и името на народния представител от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Никола Минчев. По думите на Кънев двете сигурни имена в листата на коалицията ПП-ДБ за евроизборите са неговото и това на Никола Минчев.

Искрено се надявам, че идва моментът, в който българското общество ще се умори от скандали в началото на всяка предизборна кампания, каза Радан Кънев. От 2013 година и "Костинброд" насам всяка предизборна кампания преминава по един и същи "ченгеджийски сценарий", който е с представянето през медиите на отдавна "претоплени" компромати. Нещата стават по-грозни и лошото е, че те напълно изместват политическия дебат, коментира още евродепутатът. Според него този сценарий е дело на мрежа, преплитаща хора, които работят в българските институции с организирана престъпност и медии. "Всички тези т.нар. скандали ще могат след изборите да бъдат разследвани и както винаги ще се окаже, че нищо няма", смята той.

По отношение на парламентарните избори, Радан Кънев заяви, че не разглежда резултатите от тях като предрешени, и добави, че има разочарование сред значителен брой техни избиратели. Има повече от месец да говорим с тези хора и те да разберат, че в случая няма атака срещу неколцина лидери и кандидати, а срещу цялата ни общност, посочи той. 

На въпрос какви теми поставят българските избиратели при предизборните срещи с него, Кънев посочи, че тревогите им са свързани с две неща - доходите и сигурността. "Като сериозни политици, ние сме длъжни да дадем решения на тези въпроси", коментира евродепутатът. Европейският съюз няма да даде заплати на българските граждани, но може да провежда антиинфлационна икономическа политика, добави той. По думите му това може да се случи, като се модернизира индустрията и се създават повече работни места. По отношение на сигурността, Кънев бе категоричен, че Европа трябва да има обща отбранителна политика и да разглежда външната си граница като външна граница на всяка една държава.

Радан Кънев представи бъдещите приоритети на европейската политика и на коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ). Това са европейската сигурност и изграждане на обща отбранителна способност, икономическата и индустриална политика и създаване на обща здравна политика в рамките на Европа.

По-късно днес Радан Кънев ще се срещне с граждани и симпатизанти в Сливен, като темата на срещата е "Бъдещето на българската индустрия в контекста на зелените политики на ЕС".

 

 

#скандалите #време #предизборна #кампания #изместват #политическия #дебат #каза #пресконференция #националния

Още новини

Още новини от България, които може да четете