Румънският президент Клаус Йоханис се пенсионира от поста учител в Сибиу

Румънският президент Клаус Йоханис се пенсионира от поста учител в Сибиу

30 април 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Румънският президент Клаус Йоханис се пенсионира от поста учител в Сибиу

Преподавателското място на румънския президент Клаус Йоханис в Националния колеж "Самуел фон Брукентал" в Сибиу се освободи. Държавният глава подаде молба за пенсиониране, съобщава вестник “Адевърул”, като се позовава на местни медии. Клаус Йоханис беше учител по физика в учебното заведение. 

“Преподавателското място се оваканти след период от приблизително 27 години, в който позицията беше запазена”, става ясно от информацията на "Адевърул". Според цитирания източник списъкът на свободните позиции в окръг Сибиу е публикуван в понеделник на 29 април. Сред тях е и една за преподавател по физика в колежа.

„Клаус Йоханис е подал молба за пенсиониране поради възрастово ограничение. Останалите преподаватели са млади”, коментира говорителят на училищния инспекторат на окръг Сибиу Константин Динка.

Информацията беше потвърдена и от президентската администрация, предаде Аджерпрес.

На 13 юни президентът Клаус Йоханис ще навърши 65 години - възрастта за пенсиониране на учителите според румънския закон. Държавният глава, който е в последната година от своя мандат, обяви кандидатурата си за поста генерален секретар на НАТО.

 

#преподавателското #място #румънския #президент #клаус #йоханис #националния #колеж #самуел #фон

Още новини

Още новини от Балкани, които може да четете