Директорът на „Гранична полиция“ Антон Златанов се срещна с главния полицейски инспектор за Северна Гърция на граничния пункт „Промахон“

Директорът на „Гранична полиция“ Антон Златанов се срещна с главния полицейски инспектор за Северна Гърция на граничния пункт „Промахон“

30 април 2024 г. · 5 мин. четене · Споделяне във Facebook


Директорът на „Гранична полиция“ Антон Златанов се срещна с главния полицейски инспектор за Северна Гърция на граничния пункт „Промахон“

Директорът на „Гранична полиция“ главен комисар Антон Златанов се срещна с главния полицейски инспектор за Северна Гърция генерал-лейтенант Христос Булумбасис на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Промахон“. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“.

Срещата е по инициатива на главен комисар Златанов за обсъждане на възможности да се облекчат процедурите за граничен контрол на пунктовете по общата ни граница, без това да бъде за сметка на граничната сигурност. 

В разговорите бяха дискутирани опциите за осигуряване на допълнителен капацитет на граничните пунктове и особено на ГКПП «Кулата/Промахон». Съгласувани бяха съвместни действия по разрешение за въвеждане на облекчени проверки - основно спрямо гражданите на Европейския съюз (ЕС).

На срещата присъстваха още бригаден генерал Спиридон Дионгарис - главен регионален  полицейски директор за Централна Македония, бригаден генерал Евангелос Циотас – директор на полицейска дирекция Серес, директорът на Регионална дирекция „Гранична полиция“ (РДГП)-Смолян старши комисар Теодор Чешмеджиев, комисар Ивайло Стоянов, началник на ГПУ-Петрич, координаторите от двете страни на контактния център „Промахон“. 

С оглед на очакваното увеличаване на пътникопотока по време на предстоящите празници, в ГД „Гранична полиция“ е създадена организация за осигуряване на нормална пропускателна способност на всички гранични контролно-пропускателни пунктове, съобщават още от дирекцията. Ще бъдат осигурени достатъчно полицейски служители за осъществяване на гранични проверки на максимален брой трасета. Увеличен е броят на служителите, осъществяващи охрана в зоната на всички гранични пунктове.

На 29 април стана ясно, че съвместни екипи на „Пътна полиция“ от Силистра и съседния румънски град Кълъраш ще регулират трафика по време на Великденските празници, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Мярката се въвежда заради очакващото се засилване на движението на румънски автомобили към българските курорти и транзитно преминаващите към Република Гърция.

На проведени работни срещи между представители на ръководствата на „Пътна полиция“ от двете държави е определено като необходимо съвместната дейност да бъде осъществена в дните 30 април, 1 май и 6 май по основните пътни направления в пограничните райони на всички гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на границата с Република Румъния.

 

#директорът #гранична #полиция #главен #комисар #антон #златанов #срещна #главния #полицейски

Още новини

Още новини от България, които може да четете