Аджерпрес: Рали Арджеш предлага специални изпитания между 9 и 11 май

Аджерпрес: Рали Арджеш предлага специални изпитания между 9 и 11 май

30 април 2024 г. · 6 мин. четене · Споделяне във Facebook


Аджерпрес: Рали Арджеш предлага специални изпитания между 9 и 11 май

Тазгодишното издание на рали Арджеш ще се проведе между 9 и 11 май, предаде за БТА румънската агенция Аджерпрес, позовавайки се на прессъобщение на кметството на Питещ, което подкрепя ралито.

Организаторът ACS DTO Rally Team е подготвил общо девет специални изпитания. Двудневното състезание е с дължина 430 километра, от които 137 са за време, със специални изпитания при Трансфъгъръшан, близо до Кампулунг и в Питещ.

„Стартът тази година ще бъде даден от Трансфъгъръшан, екипажите тръгват от Конакул Урсулуй“, се добавя в прессъобщението.

В четвъртък изпитанията ще се проведат само на 10 км от центъра на Питещ и ще са новост както за екипажите, така и за феновете.

„Също в четвъртък е може би най-обичаният момент от ралито: празничният старт, който ще започне в 19:30 на площада на кметството в Питещ. Всички екипажи ще бъдат представени пред публика и след това ще дефилират в центъра на общината под аплодисментите на феновете, които ще могат да се снимат със състезателните автомобили или да получат автографи от пилоти и втори пилоти“, съобщават организаторите.

Стартът в петък включва още една новост, състезателните коли и екипажите ще се пренесат от Питещ до Конакул Урсулуи, откъдето започва серия от четири състезания. След завършване на специалните етапи: Трансфъгъръшан (14,45 км) и язовир „Видрару“ (23,50 км), състезателите ще се преместят в района Кампулунг за състезанието Годени (10,69 км), след което ще преминат през нов  маршрут на суперспециалния етап в Питещ, близо до стадиона.

Денят ще завърши след 50 километра специални изпитания и посещение на сервизния парк в Питещ, където техническите екипи могат да бъдат видени в действие по време на 45-те минути, разрешени за ремонт и настройки.

„През втория ден на рали Арджеш екипажите ще преминат през Трансфъгъръшан за втори път, но само след като завършат специалния етап Беревоещ (10,69 км). След това състезанието се премества между язовир Видрару и Конакул Урсулуй, езерото Видрару (23,50 км) и Пискул Негро (14,45 км). След 30-минутно посещение на сервизния парк в планинската зона състезанието завършва с две специални спускания, Трансфъгъръшан 2 (14,45 км) и язовир Видрару 2 (23,50 км), като тук най-бързите екипажи може да получат предлага допълнителни точки“, се казва още в съобщението на организаторите.

Ралито Арджеш, спонсорирано от „Ситроен“, се организира под егидата на Румънската федерация по спортен автомобилизъм, а на  местно ниво е подкрепено от Съвета на окръг Арджеш и кметството на Питещ.

(Новина, избрана от румънската агенция АДЖЕРПРЕС за публикуване от БТА съгласно договора за сътрудничество между агенциите)   

#тазгодишното #издание #рали #арджеш #проведе #предаде #бта #румънската #агенция #аджерпрес

Още новини

Още новини от Балкани, които може да четете